Sunday, July 4, 2010

oh, kuku.


hari ini, i blajar bnd yg paling best tyme lepak2 ngn akak2 kerja kat saloon sementara tunggu my mom buat facial. mcm2 petua diorang bg :D hehe. seronok. boleh tambah pengetahuan. :P antara nya petua nak urus kan kuku biar nmpk kemas, cantik dan bersih. :) kat cni i nak kongsi bnd2 nie ngn korang. klo korang berminat, bace lahh okay? :)

antaranya::

*amik limau nipis. dipotong nipis-nipis... gosok pada kuku dan biarkan selame 5 mint.. i'allah kuku akan kelihatan bersih n berkilat. :) haha. takyah susa2 g nail treatment kann??

*klo nak pkai bawang putih pon bolehh :) kupas bawang putih. dan gosok kan pada kuku. korang boleh nmpk hasilnya masa proses mengosok tuh. hehe (lain jea bunyi nya?? haha :D)

i dah try. sgt3 berkesan. :) so, maw kongsi lahh. ilmu elok kongsi ramai2 kan. takk elok jd kdekot cam hj.bakhil. \(^▽^*)Kalau SUKA sila lah LIKE!(*^▽^)/

No comments: