Monday, November 1, 2010

kampung ♥

hari jumaat haritu aku balik kmpg(2hari lepas).sebab moyang aku tak sehat.umo dia nak dekat 90tahun kot klo tak silap aku.huhu.maklum lahh,orang tua.tu yang asek sakit2 jea tu.balik kmpg arytu ziarah dia lahh.malam td baru smp s.alam.kesian jgk lahh kat dia.dahh seminggu kot tak makan.kurus jea aku tengok.orang lain tengok pon kurus jgk kot.haha.dia nak berjalan pon dah tak larat.so, atok sedara aku beli kan skateboard tok dia.tok dia men klo bosan sorang2 kat ruma.hahhaha.kidding.tok dye dduk atas tu lahh.senang tok dia bergerak.kot2 nak p toilet ke kann.
.
hari sabtu aku g ziarah dia.pas ziarah moyang yg tercinta.p kenduri kawen.klo ekot kan.malas gila lahh aku nak g.ibu ckp klo tanak g tak dapat mkn coz takda sapa masak.sume g kenduri.perh~aku dah lahh ngah lapa.bole ckp cenggitu lak.aku teros bgon iron baju.siap2 suma.da siap.berangkat lahh beramai-ramai p kenduri.bat3 fone kong plak tyme uh.lupa nak charge mlm td.sbb penat sgt.gerak dr shah alam kol 12tgh malam.smp kol 3pagi.bila masa plak lahh aku nak charge fone.so, tak dpt nak snap pic ;( huhu.nvm.kawasan rumah orang wat kenduri tuh cm ulu2 cket lahh.jarak rumah jaoh2 gila.ramai gila orang tyme tu.coz tyme tu kenduri kawen kat kmpg tu 1 jea.tu yg ramai bertandang nak mkn free.len lah klo cuty sekolah.dorg bole p kenduri len.disebab kan kat situ jea ada kenduri.tu yg rebot2 nak mkn free tuh.
.
dah sampai, mak aku park keta kat luar.coz jln masok kck.takot tak bole kwar plak sat g.aku pon berjalan lahh msok p kenduri tuh.ramai gila kot orang.aku pon tersipu2 malu.huhu.wat tak nmpk jea lahh orang2 kat situ.pastu tiba2,"kaklong3!".adik aku yang bongsu tu tarik2 baju kurung aku.aku cakap,"apa dia?"."tu tengok orang tu.ternganga mulot dia pandang ko.".adik aku tunjuk pkai jari telunjuk dia tunjuk mamat tuh.adik aku nie mmg jenis tak malu.dia lahh paling tak malu dalam adik beradik aku.yang pempuan,masing2 pemalu.aku pandang mamat tuh.terus dia ttup mulot.hahhaha.lawak2.aku rasa dia pelik tengok aku tinggi semacam kot.walaupon aku tak tinggi sgt pon kan.biasa nya,pempuan kat kampong nie kecik2,comel2 jea kan.tiba2 aku sesat tinggi kat situ.agak pelik jgk la kan.aku rase cam alien pon ada tyme uh.huuhu.sume pandang aku.sebek aku tak pkai heels.klo tak, lg malu aku.aku da lahh tak bole bila orang pandang aku.tiba2 mood segan aku datang membuak2.huuhu.nak mkn tyme tu pon cover2 ala2 mak datin cover cun.sbb malu punya pasal.makan pon tak abes.segan.smp tak lapar da perot aku nie.huhu.selesai acara makan2, aku teros ajak mak aku balik.tak sanggop aku dok situ lama2.
.
sok nya ahad,mmg aku dok rumah jea la.tak p mna2 pon.mak aku ajak kwar teman dia amik baju yg dia tempah.mmg tak lahh kan aku nak ekot.kunk orang pandang aku mcm alien lg.tanak aku.serik.mlm tu baru gerak balik shah alam.letih2.padahal bkn aku wtp pon.rasa letih dia smp harini.huhuhu.moyang, cpt semboh okay.i lebiu ;)
\(^▽^*)Kalau SUKA sila lah LIKE!(*^▽^)/

No comments: