Sunday, December 19, 2010

mat salleh kata daging halal adalah kejam?? wtf!



korang jangan nak maki hamun dan mengamuk tak tentu pasal dulu. sabar2. klik ni kalau nak tahu apa mat saleh tu cakap pasal agama kita and daging halal yang kita makan. siap ada gambar boikot lahh bagai. macam hape ntah. pff >:(

benda ni jadi around bulan april tahun ni. gila lahh. lama jugk and aku baru tahu =.= ada antara korang yang dahh tahu?? sila kongsi2 cerita dengan aku yang baru nak tahu ni. huhu. aku jumpa ni pun pasal aku ada assingment yang aku kena buat pasal KFC. kalau tak, sampai berjanggut lahh aku baru tahu. *eh?ada jangut ke?haha. okay, bagi yang tak tahu. aku kongsi cerita dengan korang saja lahh okay?? yess, sangat mendengar kata readers blog ni. i loikeeeee! :DD

yang aku tak tahan tu bole pulak si mat salleh nie kata, "Very generally, for me the whole reasoning behind religious slaughter is ridiculous. If your god is so petty that he’s watching what goes into your mouth, how it’s been killed, what kind of food it is, and he’s going to judge you based on that, then it really shows how man-made religions are. If a god does exist I think it’ll be far more noble than the ones conceived by stone-age barbarians who didn’t understand the world around them."

eh, suka hati mak bapak nenek laki tiri mak dia jea nak judge agama and Tuhan kita macam tu. bagi yang tak faham apa yang mat salleh ***** ni cuba sampai kan. anda disarankan untuk mengunakan perkhimatan google translate untuk translate menatang nie okay? good~ :)

dan dia kata ini pulak lagi "Even if halal and kosher meat were required by Islam and Judaism, then it would come down to balancing between a person’s right to practice their religion and an animal’s right to suffer as little as possible. There is absolutely no contest. Let’s not forget that a religious belief is just that – a belief – no more valid or worthy of respect than any other belief. I could hold a belief that it is morally correct to allow animals to suffer, but it wouldn’t get an exemption from the law because it doesn’t have the label ‘religious belief’. Neither would anyone argue that I should have the right to put my belief into practice because again, it doesn’t have the label ‘religious belief’. It seems that as soon as a belief has a supernatural element, is believed by a significant number of people, and it comes with a bunch of other beliefs, it somehow gets respected and exempted from law."

dia tak ada pengetahuan yang mendalam tentang islam. sebab tu dia kata gini. kot yea pon, buat lahh research pasal islam dulu baru komen tentang agama kita, Tuhan kita, and apa yang kita makan. hish. aku dengar pon sakit hati. eh, baca. -___-"




dan dia juga ada buat pengakuan yang dia tak akan makan makanan halal yang dikeluarkan oleh KFC. "Now I personally wouldn’t buy halal food because of animal welfare concerns, but to try and make out that the cruelty of halal food is the reason you shouldn’t buy from KFC" dan ini lagi "Anyone concerned about animal welfare wouldn’t be eating at KFC anyway"

ceit! podah! kfc pon tak terhegeh2 lahh nak suruh ko makan makanan dia. ko tak suka? ko punya pasal lahh. kesah plak aku. berjuta manusia lain yang akan suka. KFC nak keluarkan apa pun bia lahh. ko makan jea. tayah nak banyak bunyi. tak suka, g makan benda lain. lagi pun majoriti penduduk bumi ni bukan kahh lebih ramai Islam???

p/s: arwah mikail (michael jackson) pon Islam yaww. jangan jeles. kihkihkih :P

\(^▽^*)Kalau SUKA sila lah LIKE!(*^▽^)/

2 comments:

HaVoCaHoLiC!! said...

agak bodo bila mat saleh tersebot bile berkata sebegitu..
heyy..kite d,larang makan bnde2 sebegitu bkn sbb atas larangan jeee.. tapi sbb binatang tu pon akan memudarat kan kesihatan kite.. adeh.. segala larangan dalam islam pon adelah untok kesejahteraan umat nye...(tngok dah berdakwah dah) haihh.. bongox!

farzana ariffin said...

tu lahh pasal. haih. bengang pon ada rasa nya. haha