Wednesday, January 12, 2011

Bibir Pucat?? nahh. tak lagi kalau korang amal kan nie!!

Sapa yang tak suka bibir merah habaq mai. semua suka kan?? untong lahh kalau orang tu mmg dikurniakan bibir merah sejak azali lagi. tapi bibir hitam nie bukan hanya sebab anda Perokok Tegar semata-mata. banyak punca lain. member aku LELAKI, hisap rokok mmg kuat. tp bibir dia mantain jea merah. dahh lahh bibir merah, muka jambu pulak tuhh, haihh. jealous tak?? okay, aku cerita saja okay. jangan lepas ni korang berator mintak nombor dia pulak. but dont worry, be happy. sebab aku ada tips untuk korang yang bibir tak berapa nak merah tu! nahh. happy tak happy tak??




Here's The Tips:
  • pakai lip balm setiap hari. kalau korang nak keluar, wajib pakai. sebab tanak panas matahari tu kena bibir korang. nanti mula lah nak kering and pecah2. lelaki pon boleh pakai lip balm okay? bukan perempuan sahaja.
  • sapukan madu asli tiap2 malam sebelum tidur.
  • banyak makan buah dan sayur.
  • kurangkan merokok. kalau boleh berhenti terus, lagi bagus!
  • gunakan Lip Balm yang ada SPF okay? sebab kita duduk kat negara yang beriklim panas. so, wajib ada SPF!
  • selepas mandi, kesat kan bibir dengan hujung towel korang untuk tanggalkan sel2 lama.
  • kalau sapa2 yang pakai lipstick tuh, korang jangan bawak tidur pulak. cuci dulu okay??

korang tak payah lahh rajin sangat nak ikut semua tips nie. ikut mana yang mampu jea. aku pon ekot dalam 3 or 4 tips jea. haha. sebab ni antara cara penjagaan. so, tak wajib ekot semua pon. tapi kalau korang rajin sangat!! korang buat okay?? tak salah pon :)


p/s: kalau bibir korang merah, korang tak makeup pon dah nampak cantik. :)


\(^▽^*)Kalau SUKA sila lah LIKE!(*^▽^)/

7 comments:

♥ AMOYELLA said...

tips best! tp kalo bibir pink? hehe

ismail putra aidil adha said...

saya penah baca salah satu cara gak ialah dgn during gosok gigi, gosok skali bibir untk buang2 rekahan dibibir, :)

ntah btol ke x. hehe

nazrul ashraff said...

haha..nasib baik bibir mmg da smula jadi merah..=)

kalo i jilat bibir lagi macam pkai gincu je..haha..bodoh..~~

HaKim is MiKaH said...

lelaki boleh praktikkan tak??

farzana ariffin said...

@amoy ; hahha. kalo bibir pink kena makan buah strawberry kot :P

@ismail ; u pernah buat ke? hahaha

@nazrul ; hahaa. gud for u.

@hakim ; as i said, LELAKI pon boleh :)

miszlullaby said...

lip balm perise stobery.nyum2=)
ml gune vaseline je=)

farzana ariffin said...

eh?? ada vaseline untuk bibir eh?
zana pakai lotion dye jea. tataw pulak ada yg bibir punye. huhu.