Sunday, January 9, 2011

kenapa LELAKI curang???


yesss. asal curang jea orang babit kan LELAKI. tawu kenapa? sebab perempuan ni suka salah kan lelaki. padahal ada jea perempuan yang curang SIKIT-SIKIT. hahaha. perempuan kalau curang pun sebelum kawen jea. karang lepas kawin tak boleh curang sebab tak bole kawin lagi satu. kalau lelaki, bole isi lagi 3. so, jangan merungut kalau perempuan tu nak bersosial SIKIT sebelum kawin. hehe. tak kisah lah sapa curang pada siapa kan. aku nak cerita pasal lelaki harini.

pernah korang terpikir kenapa lelaki curang?? sebab suka mendampingi dengan ramai perempuan? nak cari yang lebih baik? atau mungkin nak cari yang lebih HOT and SEKSA??

kalau tanya perempuan mesti dorang kata, "nama pon lelaki. memang lahh curang! pantang nampak perempuan cantik!". okay, i know tak semua lelaki macam tu. tapi korang tak boleh nak nafikan kebenaran yang majoriti lelaki curang kann??

ayat2 sebelum lelaki mendapat perhatian perempuan.
*"i tak kisah u nak sambong blaja lg lepas kawin. i setia and sanggup tunggu u."
*"u cakap jea nak makan apa. i bayar. i tetap akan cintakan u walao u gemok sekali pun sebab i sayangggggg u!"
*"i janji akan call or msg u bgtahu i ada kat mana agar u tak risau and tahu i takda yang lain."
*"i pendengar yang baik, u boleh ceritakan semua masalah u dekat i."
*"tidak akan ada orang ketiga dalam hubungan kita kecuali baby kita"

ayat2 lepas dapat, and sempat tambah sorang lg.
*"u selalu busy. takda siapa jaga makan minum i"
(aku siku jugak ko ni karang. dulu cakap lain. sekarang lain pulak)
*"badan u besar sangat, i nak yang slim2 jea."
(nie jenis lelaki yang wajib makan penampor)
*"alahhh u nie! makan kat kedai mamak depan nie dengan kawan2 pun nak bg tahu ke?!"
(padahal dulu, kat dalam toilet pon boleh dok msg2 lagi)
*"u nie banyak cakap lahh. i rimas! bosan tahu takkk???"
(baru bukak pendahuluan dah bosan? belom corus lagi. eh? corus??? bedall lahh)
*"tidak akan ada orang ketiga dalam hubungan kita kecuali baby kita"
(bukan baby kita. tapi "baby" girlfren kau)



p/s :: jangan jadikan lelaki tempat kita bergantung. jika kita terlalu bergantung pada lelaki, kita akan lemah bila lelaki tu dah takda. be somebody yang lelaki nak and harapkan. perbaiki diri untuk jadi lebih baik setiap masa.
\(^▽^*)Kalau SUKA sila lah LIKE!(*^▽^)/

15 comments:

███ SAYA ███ said...

bagus pnuh isi..
bole improve lg tatabahasa dan pitchin kne jage ckit..
hehe.. :D

farzana ariffin said...

boley2 ;D
part corus td tu tak sampai. hahaha

ismail putra aidil adha said...

hahaha
lawak gilerrr :))

farzana ariffin said...

haha. glad u like it ;D

NotY taPi SkemA said...

lelaki memang macam nie..
memang macam nie la..
ish2....mmg lelaki macm nie la..
(beremosi x??)

farzana ariffin said...

@noty ; hahhahhaha. sangat2 emo ;DD

Liling said...

sokong! haha.err,penulis mesti ada pengalaman kan ;p

farzana ariffin said...

errr, ni soalan cepumas ke apa ni?? hahaha ;D

acul said...

ahaha... normal la tu.. bile dpt mcm2 la perasaan timbul. tp ade gak pompuan camtu kan..

btw im not like that :)

farzana ariffin said...

@acul ; gud to hear! ;DD

♀ syera teli ♀ said...

benci lki yg curang . HAHA ,

Panglima Hitam said...

hehehe...good info

♥ AMOYELLA said...

waaaaaaahh...info dari yang pakar ni...mcm ada pengalaman pla. sangkut jugalah cikit ngan kes cinta monyet amoy. kuang kuang kuang!

Farehaa :D said...

saya suka ini sgt sgt :D

kamen raider said...

sokong ar cikit..tapi harap lepas ni menjoriti lelaki kurang kot..hahaha..xsemua laki cm 2 k..