Wednesday, January 26, 2011

Tutorial untuk buat Facebook nampak cool.

Siapa nak Facebook dia nampak cool macam aku?
apa?? nak? boleh boleh.
aku memang suka share benda2 cool yang aku tau dengan korang.
cool tak aku?? *panggggg (sorry lahh. nak perasan sikit pon tak boleh T.T )
okay, ada dua jenis profile facebook yang cool.

1.) yang macam aku punya bawah nie.
2.) yang macam Incik kamus punya bawah nie.
tapi yang ni kalau orang dah post kat wall korang ke ape kan.
dia akan jadi macam gambar bawah nie.
pic asal Incik kamus macam kat side bar kanan ni. ---->
nampak dak?? okay gud.

senang jea nak buat natang ni. tak susah pun.
korang boleh p SINI okay.
pastu korang tekan button "upload picture".
pilih pic mana yang korang nak tarok.
pastu korang boleh adjust pic2 korang yang macam mana korang nak.
nak zoom ke, apa ke kan.
then tekan "publish to facebook".
and walla! siap! ;)


p/s : kalau orang tag gambar kat FB korang. nnt die jadi tak cantik. so, kalau korang nak kekal kan bentuk dia macam ni. korang tekan simbol (X) kat pic yang korang tanak. nnt dia hide pic tu. dony worry. pic tu tak hilang. tetap ada kat tagged pic. just FB hide kan saja :)

p/s/s:kalau dah cuba, bagi tahu aku result taw! nak tahu!! :DD okay,byebye ;)
\(^▽^*)Kalau SUKA sila lah LIKE!(*^▽^)/

18 comments:

Ku_yah said...

Go0d2....baguih bangat sis....kreatif...hihihih

Along Usop said...

yeay!.. dah buat dah.. =P

http://www.facebook.com/profile.php?id=1238778784

farzana ariffin said...

@ ku_yah ; haha. suka2 :P

@ along usop ; haha. cool2.

Amiey White said...

amiey guna photoscape hehehe

farzana ariffin said...

klo guna photoscape kena tag sendiri kan lepas tu?

acul said...

wah suke lak die ngn profile baru nie :D

farzana ariffin said...

hahahaha. mesti lah suka :D

PriNcesS SunShine said...

look nice...dah bt dah...

farzana ariffin said...

okay. glad that u like it ;)

(One) SiTi* said...

wuhuuu~!
comey...comey

ainulfirdauz said...

best2,, xdew la serabut :)

Putri Malu said...

nice.. :)
Chocolate Give Away for sweet couple

C@H@Y@ said...

Menjadi aher nya..credit to Cik Farzana ( xtau nak pnggil akak ke adek) hee.sorry ^^

farzana ariffin said...

glad that u all like it ;DD

Aida Radzi said...

dh buat ..:)

Nur Zarith Azhar said...

ko ni mmg cool lah dik dan xkedekut ilmu. thanks ye,akak dah buat walaupun hasil pada mula nya mcm taik. thank ye, moga murah rezeki ko dik...amin :) <3

OYIN said...

dah cuba dah sis. haha. best . tp tgk kat fb kan kelakar kot muka. hadey

Meya Dollika said...

tenkiuu 4 tutorial nih . best sgt ! hihi .