Wednesday, February 2, 2011

25 Random Facts About Me

"Once you have been tagged,you are suppose to write a note, with 25random thing, fact, habits or goal about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tagged you. If I tag you, it's because I want to know more about you. Your cooperation is highly appreciated."


Anyway, aku telah ditag natang ni oleh Anna.
orang dah tag, takan tanak buat pulak kan? tak best lah macam tuh.
penat dorang tag kan kan kan??
dont worry, be happy sebab korang pulak yang akan ditag dengan aku pulak lepas ni. huahuahua. aku memang suka dajal korang ;D
so, 25 random facts about me isssss..... *drum roll please

  1. Nama dalam IC, Norfarzana bt. Ariffin. *ada orang tanya nama aku dalam IC kat formspring. tapi terdelete lak soalan tuh. huhu. so, aku jawab kat cini okay? :)
  2. Anak sulong dari 5 orang adik beradik. *aku sangat garang okay? tapi selalu kena buli ngan adik2 aku. -___-"
  3. Tak minat dengan modeling stuff. tangkap gambar sana sini and catwalk. *saya pemalu. hikhikhik. (gedik gila)
  4. Mula terjebak dengan dunia blog pada pertengah tahun lepas. tapi start active sejak 2 or 3 minggu ni. dulu follower aku 45 orang jea beb. sejak active ni mendadak naik jadi 1000 lebih. lu orang memang best lahh sebab follow blog gua yang cam haremm ni. hehe. sayanggg korangggggggggggg :PP
  5. Tak suka melepak. banyak habiskan masa kat rumah. kalau keluar pun, dengan teman2 rapat :)
  6. Big fan of Tegoshi Yuya! sebab dia sangat comel okay. *melting
  7. SUKA GILA TENGOK LELAKI RAMBUT PANJANG. not too panjang lah kan. just nice macam Justin Bieber tu pon okay. sebab lelaki nampak sangat comel bila dorang berambut panjang :PP *mata tak kelip beb bila nampak laki rambot panjang.haha
  8. Kalau berPHOTOgedik, mesti buat pose mulut muncung. dont know why. haha. most of my picture pose macam tu. ngee~ :PP *tengok header lahhh.
  9. Kuat touching! dengan ex2 aku dulu lahh. tapi dengan BF aku yang sekarang ni. macam susah jea nak touching. haha. lagipun dia jauh. nak gaduh2 pun macam tak best. sayang lebih kot :PP *or maybe aku dah matang sikit. haha
  10. Kalau keluar dengan BFF aku, mulut non-stop bercakap. macam2 benda nak cerita. padahal benda yang ntah hapa2 jea. nak jugak bercerita. haha. tapi kalau aku dengan diorang, perasaan malu aku semua hilang sebab dorang pun muka tak malu.
  11. Aku suka senyum. :) kadang2 dalam kelas tengah dengar Lecture membebel pon aku boleh senyum. kenapa ntah. *kurang waras kot.
  12. Suka Shopping. kalau nampak benda lawa2 aku pakai beli jea. tak kisah lahh murah ke apa ke. *i buy cheap stuff okay. sorry lahh. T.T
  13. Sangat suka kucing and baby kecik yang comel2 tuh. hehe.
  14. Mudah kesian dengan orang. aku tak boleh tengok orang susah. mesti rasa nak tolong.
  15. Friendly kah aku? sombong kah aku? kelakar kah aku? tu aku biarkan korang yang decide okay? :)
  16. Macam cik anna yang tag aku ni. kalau tidur aku mesti pakai stocking sebab takot hantu hisap darah kat ibu jari kaki aku. hehe :P
  17. SUKA dance. dulu tyme kat skolah rajinlah buat muka tak malu dance depan orang. haha. macam2 competition aku masuk. High School Musical punya dance competition pon aku masok okay. haha. dapat nom7 dari beratus buah sekolah. siap sekolah tadika pon ada yang join. comel2 jea dorang dance. hehe
  18. Aku sederhana, serba serbi sederhana. SIMPLE lah senang cerita. kalau korang jumpa aku, korang tahu lah betapa SIMPLEnya aku. Aku tak kaya, tak HOT macam korang.
  19. Aku tak suka orang yang suka SHOW-OFF sana sini. macam dia jea yang ada semua, orang lain takda. cool jea lahh, tapayah nak show-off sangat. buat orang menyampah jea.
  20. Tak suka makan sayur :P
  21. Aku tinggi.
  22. Suka makan CHOCOLATE.
  23. Suka colours of rainbow. tapi mesti warna PINK yang melekat kat aku. tataw asal.
  24. Ada adik perempuan yang suka ikut apa aku buat, apa aku pakai, mesti dia nak jugak. haha. *shes my only sister.
  25. Ada Incik Kamus sorang. His my only apek. takda yang lain :') *tak sabar nak tunggu you balik Malaysia bulan 8 ni :PP eventho lama lagi, sekarang baru masuk bulan Februari T.T

okay, siap!! tak susah lah buat benda nie. haha.
nama pon random facts about me kan? so, random jea lah aku pikir.
apa yang ada dalam kepala hotak aku ni, aku taip.
sekarang tugas untuk mengeTAG pulak. muahahaha
blogger yang telah ditag oleh jari jemari aku yang tak berapa nak gemok ni adalah::


*cukup lah sepuloh blogger ni eh? letih lahh nak tag ramai2. huhu.
ni aku pilih random jea dari membebel site sebelah nie. hehe
<-------------------------------------------------------
takpa kann? :P anda sangat bertuah. haha
senang cerita, aku tag semua followers aku.
korang bole tulis 25 random facts pasal korang macam ni.
lepas tu bagitahu aku, aku nak baca. hee :P


\(^▽^*)Kalau SUKA sila lah LIKE!(*^▽^)/

19 comments:

Mr. Swift said...

Apsal suka raibow tapi pink?
Pink mane ade kan dalam warna pelangi. If i'm not mistakenlah. :D

farzana ariffin said...

mmg rainbow takda dalam warna pink. haha. tu lah, i suka warna rainbow. tp yang melekat dengan i mesti colour pink. tataw kenapa :P

farzana ariffin said...

mmg pink takda dalam warna rainbow***

Amiey White said...

amiey pun suka pose mcm tu hehehe :P

farzana ariffin said...

kannn? tataw kenapa kan? cam best jea :PP

mahirahnazlim said...

sama kita , TAK makan sayurr haha
ibu ckp , ' mcm la mati trcekik makan sayur ' HAHA

farzana ariffin said...

hahahaha. kannnn. dahh lah pahit.

Along Usop said...

arrgghh!!.. down jap sebab terbace.. dah kene buat..
hahaha..
=P

IzwanNie said...

thanx tag sy.. ^__^

SchitahMashitah's ! said...

terima kasih sbb tag saya ya :)

farzana ariffin said...

along ; wajib lah kan korang kena buat. takan i sorang jea kena. haha

izwanie & Schitah ; ur welcum ;)

Along Usop said...

masuk draft jerla dulu.. balik sini nanti baru publish.. iA.. =)

Syazatul azeea said...

dorunk pon muke xtau malu..
spe dorunk tue.. -__-"

Farah Mn said...

hehehehe,,,
Nak jugak!

:p

lalalalalala,,, tak malu nk buat entry mcm ni jgk,
=.='

farzana ariffin said...

along ; orytee ;D

syaza ; korang ah. huahuahua ;D

farah ; alahhh. u buat jea. da siap bg tahu. lepas tu i nak baca. hee :P

mimi said...

siriously mimi pon suka post mcam tu.hahaha rasa macam cute jer ^^
btw ni link entry mimi http://officiallymimi.blogspot.com/

farzana ariffin said...

dah baca mimi punya! ;DD

Hidaya Sarbini said...

anda di tag, selamat join contest adik FATIN NAJIHA, hehe

http://dayasarmila.blogspot.com/2011/02/me-and-you.html

awek hadi said...

ok...1st time kene tag, sadis.... hahaha....kte kn x femes...sape la nk tag kte kn, tenkiu lah sbb tag kte... hehehehe.... pomote blog cket meh la singgah.... gadisblur.blogspot.com