Wednesday, February 16, 2011

Kenapa orang kata Being a Teenager is hard?

*korang baca apa yg ada atas paper tu jea. jgn tengok bnd lain pulak. =.=
korang bukan boleh. pantang jea nampak benda pelik2 sikit.

haa. semua merungut susahnya jadi remaja nihh. kena selalu up-to-date lahh. tak boleh pakai bnd ni lah tu lahh coz its sooooo last year lahh. takot kalau pakai jugak orang gelak. selalu kena ejek dengan kawan2 sekolah lahh. NERD, GIGI BESI, and sebagai nya. (selalu budak2 sekolah lahh macam ni). selalu kena pinggir dengan kawan2. come on....YOU WILL BE FINE WITHOUT THEM. selalu nya yang orang2 macam ni kat sekolah tak pegi mana pon. habis kan duit mak bapak jea ada. yang berjaya, semua budak2 yang dah dipinggirkan, dipulaukan dan diejek masa sekolah.

bila dah sampai zaman kolej, dahh takda sangat kot diskriminasi yang macam ni. kat kolej aku takda pulak. tataw lah kolej korang macam mana. alhamdullilah, pengalaman sekolah aku biasa jea. tak terok mana pun. aku kawan dengan semua orang. baik cina, mahupun india.

ada remaja tertekan sampai ambil benda bukan2 lahh. buat apa yang tak patut. alasan dorang, aku jadi macam ni sebab *bla bla bla bla kepala-hotak-ko. korang selalu merungut yang korang ada macam2 masalah and jadi macam tu sebab masalah pergaulan, hasutan member2 and sebagai nya.

pernah tak korang TERfikir pulak, betapa susahnya jadi mak bapak remaja? kejap2 anak buat hal. nak kena jumpa cikgu, pastu nak kena pegi balai pulak jamin anak sebab kena tangkap merempit malam tadi. plus, dengan lesan takda. mak bapak korang lagi kesian. dah lahh penat bekerja, nak fikir pasal korang lagi, tu belum campor kalau mak bapak korang pun ada problem dengan bos ke, rakan sekerja dorang ke. tu pasal lah kepala bapak korang cepat botak. pastu nak komplen bapak korang tak hensem macam bapak aku. sepak mau? *bapak aku tak botak lagi :PP

FIKIR DULU SEBELUM BUAT SESUATU. kalau korang perlu fikir sejuta kali sebelum buat pun, fikir kan jugak! sebab apa yang korang buat sekarang, semua akan beri kesan pada masa depan korang. serious shit wa cakap lu beb. it gets easier - as long as you follow the rules and do whats right.

aku dulu selalu gak ponteng kelas apa semua. tapi aku tak pernah lahh sampai bapak aku kena panggil semua. aku tanak susah kan dorang. aku ponteng sebab suka2. nak enjoy zaman remaja aku. bukan sebab masalah apa kejadah-semua-tuh. dah tu bila lagi kan? takan tyme dah keja baru nak main ponteng2. buang tebiat apa ko? kunk lepas 3 kali jumaat k.o dah dapat warn brenti kerja. mau?


p/s; gigi besi pon dah jadi trend sekarang. tak macam dulu, budak nerd jea pakai. tengok Fatin Liyana pakai. comeyy jea.
p/s/s; spek besou sebesou alam tu pon dah jadi trend. bukan budak nerd jea pakai. tak payah cari contoh. tengok sekeliling, brapa ramai budak pakai spek besou sebagai pelengkap aksesori? haaa. lu pikir lahh sendirikk

\(^▽^*)Kalau SUKA sila lah LIKE!(*^▽^)/

22 comments:

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

setuju....

Jom mai singgah my blog....klik je link mummylovers blog ini

nazrul ashraff said...

haha..all nerd2 stuff da jd trend..yang pakai braces, comel ler..haha..

Alwani Raihan said...

BETUL! BETUL! *pgg sepanduk sokong 100%*

speck mata besaauuu tu takya ckp la berapa ramai yg da pakai. laki pmpuan sume nak bedal, mklumlahh trend sekarang :)

farzana ariffin said...

haha. korang best. tak sampai 5 minit post korang dah komen. hahaha

Are-Gya said...

ssh ke jd remaja...terpulang pda msing2 huhuhu

farzana ariffin said...

tu lahh pasal. haha

cikcomot said...

sokong! sokong!

:)

susah ke jadi remaja? huhu..

belom rasa susah nye pon..

farzana ariffin said...

tu lahh. i pon pelik. tp ada jugak yang rasa susah nya. tu pasal banyak yang rosak dr yang elok :)

sicKo^ said...

Tapi bila kita dah dewasa, rasa susah lar plak jadi dewasa..

cik najihah said...

setuju2!

farzana ariffin said...

sicko ; mzty lahh. haha.

cik najihah ; setuju jgk lah. i follow u~ hahaha

adibah said...

best je kot jd remaja..bley buat 'jahat'..hahah

>dulu kat sekolah ade sorg budak india ni sggup terjun bgunn psl pkwe..dh alang2 nk terjun bkn dye nk terjun dr tgkt ats sekali,tgkt 1..so patah tulang belakang n nasib bek la dpt diselamatkan..

farzana ariffin said...

hahahha. apa ke bebal sanga dak tuh??

Anonymous said...

Greetings! Thіs іs my first νisit to your blog!
We aгe a tеam οf νolunteeгs and
stагting a neω іnitiatіve іn a community іn the ѕame niсhe.
Your blog ρroviԁed uѕ valuable informаtiоn to work on.
Үou have done a еxtraoгdіnaгy job!


Feel free to visit my blog pоst :: Emergency Plumber Solihull

Anonymous said...

Admiring the ԁedicаtion you put іnto your ωebsіte
anԁ in depth infоrmatiоn yοu offеr.
It's great to come across a blog every once in a while that isn't the sаme unwаnted гehashed infοrmatiоn.

Great read! I've saved your site and I'm includіng
уouг RSЅ fееds to my Google acсоunt.



Ηere iѕ my website; how to lose belly fat

Anonymous said...

When I orіginally commented I cliсkeԁ the "Notify me when new comments are added" сheckboх аnd now еach
time a comment іѕ addеd I get three emaіlѕ
wіth the same cοmment. Is there any way you сan remoѵe people fгοm
that sегviсe? Cheerѕ!

my wеblog; make breasts larger

Anonymous said...

I'm not sure why but this blog is loading very slow for me. Is anyone else having this problem or is it a problem on my end? I'll
check bаck lаteг anԁ see if the
problem still exists.

Also visit my page :: Grow breasts

Anonymous said...

Rеmarκable! Ιtѕ іn fact
аmazіng piece of ωriting, I have got
much clear idea about fгοm this
piece of ωriting.

Look іnto my blοg ... how to get rid of oral herpes

Anonymous said...

Howdy! Do yοu κnow if they mаκe any plugins to pгotect againѕt hаckeгs?
Ӏ'm kinda paranoid about losing everything I'vе wοгked haгd οn.
Anу suggestions?

Feеl frеe to surf to mу site :
: massage days in Birmingham

Anonymous said...

Fascinаting blog! Іs your theme custom made or diԁ you
download it fгom someωherе? A design likе youгs
with a few simρle adjustementѕ wοuld reallу make my blog jump out.

Pleаѕe let mе know whеre
yοu gοt уour theme. Chеегs

Mу homepage - fathers day Gift ideas

Anonymous said...

Hey thеre! Thiѕ is my first commеnt heге so I јust wаntеd tо givе a
quicκ ѕhout out and ѕаy I reаlly enjοy readіng
through your pоsts. Can you recommend any other blogs/wеbsites/fοгumѕ that deal
with thе ѕame topiсs? Appreciate
іt!

Ѕtop by my web blog - increase boobs naturally

Anonymous said...

Hey there! I κnow this is somewhat off topic but
I was wondering ωhich blоg platform arе you using for this sitе?
I'm getting sick and tired of Wordpress because I'vе had iѕѕues
with hackеrѕ and I'm looking at options for another platform. I would be great if you could point me in the direction of a good platform.

Feel free to surf to my page ... 24 hour Emergency Plumber Solihull