Saturday, March 19, 2011

Cara merawat kulit berminyak.

tekstur kulit berminyak ni tebal and kasar. pori2 pulak besar and nampak dengan jelas. tapi takda lahh besar mana pon. bila lepas cuci muka, muka rasa segar and bersih jea. tapi bila siang, kulit nampak berkilat sebab minyak yang berlebihan. macam kalau goreng telur atas muka pon lepas.

so kulit berminyak ni, korang kena pakai gentle foaming facial wash. produk ni akan menanggalkan kotoran tanpa menghilangkan kelembaban kulit. contoh pencuci muka gentle foaming ni macam ni haa.

*aku bagi contoh yang senang tok korang cari.kalau brand lain pon boleh. ni contoh jea.asal kan jenis gentle foaming facial wash

lepas cuci guna pencuci muka tuh, tarok astringent lotion pada kapas and sapukan merata ke muka. kulit berminyak pun perlukan pelembab okay. pilih yang bertekstur air and ringan. yang ni contoh astringent lotion yang cam bawah ni haa.

*ni pon aku bagi contoh biar senang korang nak cari.tapi brand lain pon bolehh. asalkan astringent lotion.

amalkan selalu baru boleh nampak perubahan. okay lah. tu jea kot yang aku nak share. kalau nak tanya apa2, tanya jea kat komen entry ni. thx for reading......

sorry kalau tak suka, takda button dislike :( tapi kalau suka, boleh LIKE ;)

\(^▽^*)Kalau SUKA sila lah LIKE!(*^▽^)/

12 comments:

IftiMonstaa said...

good tips :)

EmanTheHalia said...

urm kulit eman kering la =(

farzana ariffin said...

ifti ; thx ;)

eman ; sok i update pasal kulit kering pulak ;)

dayah hashim said...

law kulit muke minyak then jerawat byk lak cmne??
nk suggest kn t0k mbe..
btw,bgs tips.. =)

farzana ariffin said...

nnt i cuba update tentang tu pulak ;)

muhammad said...

untuk kulit gelap ade tips?

farzana ariffin said...

nak putih kan??

fasha said...

heheh..thanx ye 4 da tips..
safi balqis pon ok jugak kan?hehe

farzana ariffin said...

pon bolehhhh :P

izzatulshazni said...

u pakai both ke?

Ery Farieha said...

wohh
baru tahu lah
hihi thanx zana.

KAMIHIDUP said...

tips yg berguna. :)