Saturday, March 5, 2011

Comel ke kalau tulis macam ni?

aku kan RAJIN blogwalking (takda lah rajin sangat. busy jea sekarang ni). aku selalu jugak lah perasan yang diorang selalu sangat guna perkataan2 macam ni. nasib baik aku faham. huuuu. kalau dak? contoh2 perkataan selalu dorang guna:

pom = pon

kowam = korang

sayam = sayang

ayeem ayam = ayeem ayang *eh? =_="

nak kata bunyi huruf "m" dengan "ng" sama, tak lah pulak. huhu. bijaksana sungguh otak korang eh sampai boleh cme out dengan perkataan2 gini. nasib baik macam comel. haha

p/s; tak lama lagi aku akan keluarkan kamus untuk bahasa comel translate ke bahasa melayu baku. beli eh.
\(^▽^*)Kalau SUKA sila lah LIKE!(*^▽^)/

20 comments:

Miezah Ghani said...

haha . betul2 .
pelik betul orang tulis macan tu .

kamus baru ! yeah kompem beli sbb ta paham dorg tulis pe =="

farrah said...

kalo kt ganu tu biase.. =)

❀Hanim_RosLan❀ said...

itu bukan bahase comel..tp bahase pelat kot...ataupon..tersalah type...sbb huruf 'n' dgn 'm' dkat2...

cik ayin said...

pasti beli..ngeh3

NotY taPi SkemA said...

hehhehe...alamak..kadng2 pijah pown terbiasa gne pown=pun..harap2 farzana faham..kekkekeke...

kalau mcm nie lg comel kot farzana..sorang=cowunk...hehhee..banyak ag tau...x tersenarai lak..

Wani said...

adehhh .
tak paham wani kalau macam gituh , haha

███ SAYA ███ said...

sy nk kamus awk tu..
nnt jgn la jual mhl mhl k..
hehe..

yana zuera said...

comel la kot tlis mcm tu~. hehe ;p

farzana ariffin said...

huish. laju korang "komeng". hahahaha. tak dapat nak balas satu per satu T.T thx komeng! ;DD

adibah said...

da lame tggl kn BM..tu psl la tulisan cmtu..kalo dulu kat sekolah buat krgn kena jage tulisan..skng ni dh xde nk pantau,tu psl la ejaan pn xbtol..pe bley buat da..
hahahah

Ayeem Jemain said...

haha pahal nama i ada situ? tak letak link lak tu. hahaha

farzana ariffin said...

eh? gua lupa lah ayeem. seb bek u ingat kan. hahaha. jajap gua letak :P

Mia.lurve said...

klu ade la kamus tue..mia pun nk beli la..haha..klu ckit2 tu paham la..tp klu bnyk sgt..pening plak nk tafsir..hehe

mia pun ade kot pkai tp ckit je r..hehe

Ayeem Jemain said...

haha eh dah ada link. thanks zana ayang hahaha

sharifahzakiah said...

itu bhsa trengganu besenya awk :)

niDa said...

kadang2 budak2 sker tulis camni. die tak perasan orang berbelit2 nak baca. atau pon newbies. kalau yg dah lm bloging memang die tau la ape yg sesuai ngan tak..

Puan Besar Shag Yahaya said...

Shag dah ada dah kamus tu. Hahahaha ;D

Psst. Shag suka tulis sayam.

CiK GorGeouS ! said...

errrr...kaLau daLam satu entry tuh setakat satu dua "bahasa comeL" tuh takpeee Lah...nie through out the post...satu kejadah harooommm pong tak dapat nak paham =)

KAMIHIDUP said...

gila meroyan agaknye tulis cmto, hehehehe. :)

::nypiranha:: said...

ayeem ayam <-- kah kah kah saya tergelak teros tngok ayat ni ~~
xD

yeke ada org tulis cmtu? xpnah2 pn tngok~