Tuesday, March 22, 2011

jom berTRAVEL bersama FF!

berTRAVEL kan?? ayat dari kamus mana aku sebat? haa. korang try ah search kat kamus mana ada. kalau jumpa aku bagi 5juta rupiah. tu pon kalau korang jumpa lahh kan? muahahaha. tapi takda lahh bertravel sangat pon. aku pergi dua tempat jea. haha

ingat nak update benda ni semalam. tp syaza lambat upload gambar pulekk. keterpaksaan wey aku buat entry ni harini. so, semalam ingat nak g tengok wayang and teman member aku bershisha. tp dorang kalau dah dapat shisha memang lama ah kan lepak. so, niat tengok wayang tu terbantut.

semalam teman dorang g bershisha kat The Castle. tekak aku dah lah sakit, batuk2 semua. siap suara aku tukar jantina lagi dorang nak suruh aku try isap. memang tak lahh weyy. eis pon aku tengok isap sampai terbatuk2 sampai keluar air mata lagi.

serious suara aku cam jantan semalam. bukan semalam jea, harini pon. haha. pakai dok elok cam perempuan. bila cakap, hambek kau! suara jantan keluar. mesti dorang yang dengar cop aku nyah. =.=" haprak ah korang. adik angkat aku pon baik punya gelak dengar suara aku time gayut semalam. adik! adik pon haprak sama! =.="
maaf yea. gambar agak kabur BANYAK. sebab tukang snap ni baru 1st time ada pengalaman pegang camera canon syaza ni. so, maaf kan beliau please? nampak tak aku yang mana? aku yang tengah tenguk air tu. orang lain minum sebotol jea air ni ok? aku jea sebat sampai 2botol. siap aku rembat adik aku punya sikit. keh keh keh. air apakah?
air ni okay. bukan air kencing setan. air kencing sendiri pon aku geli nak minom. ni kan pulak setan punya aku nak tadah masuk mulot. cuba korang bayangkan kejap. eeuuww. lagi pon air ni murah. rm4++ camtu jea. tu semua dok pakat order air ni. air lain RM9++. membazer jea.*padahal takda duit. kuikuikui
haa. ni adik aku. umur dia baru 13 tahun ok? jgn dok ada yang nak manggatal. warna rambut kitorang sama kan? mmg lahh! nama pon sibling. takan rambut aku hijou, dia purple pulak. korang ni pon. =.=" mana pic member2 aku yang lain? haaa. malas aku nak upload. buat semak blog aku jea. haha

pastu aku boleh TERjumpa anak chef wan pulok kat The Castle tuh. mula2 aku tak prasan. member aku yang bgtau. sapa nama anak dia tuh? sherina eh? lebih kurang gitu lah sebutan nya. gemuk siot dia. haha. tp muka cantik weyy. comeyy jea. ingat nak ajak dia bergambar. tapi nnt orang kata aku batak pulak cam tak pernah jumpa artis. malas aku.

aku pernah kerja ngan suami dia untuk event bola time Man U, Chelsea and apa lagi ntah datang malaysia time tuh. tahun lepas kot tak silap aku. dapat lahh RM180++ 1hari. hensem kot suami dia. rasa nak culik bawak balik doh. korang jangan tanya kenapasuami dia hilang 1 hari nnt.

lepas sesi beshisha, kitorang gi makan dekat The Ship pulak. kawan aku panggil The Ship. tapi sign board tulis lain. aku pelik betul. bila tanya, kawan aku kata dulu dia tulis The Ship. sekarang jea lain. eleyyy, nak cover malu lettewwww. kehkehkeh.
haa. lain kan. tak nampak tulis The Ship pon. haha. bedal lahh wey. asal kan dapat makan. masa aku nak masuk ni, aku nampak ada natang comey depan ni. natang apa kah? guinea pig wey! comeyy gilosssssss.
comeyy habis kan? guinea pig yang tengah2 tu, blah kanan hamster, blah kiri pulak rabbit. aku sempat lah tanya harga, rm45 sekor weyyy. haduiiii. rasa nak beli jea wey. tapi mak aku tak bg bela natang2 camni, kalau kucing takpa. tapi kalau boleh beli pong, aku takda duit nak beli. hahaha.

dah2. jangan leka sangat. member aku siap dah tinggal kan aku dengan natang ni semua. menonong jea masok tinggal kan aku kat luar. masa aku masok tu jumpa ikan besou weyy. takot doh. tak mengigit ke ikan ni? *nampak tak kebodohan aku kat situ. =.="
korang nampak tak? dah ah warna itam. siap ada sudu ok dalam tu. tu dorang dok baling nak buat hajat ah tu. orang baling syiling, korang balik sudu. pon boleyyy. smoga tercapai hajat2 korang dengan bantuan sudu2 tersebut
aku order black papper steak. bapak kecik dia punya beef steak. tak puas doh. rasa nak order lagi. tapi malu. teheeeeee :P roti dia comel jea. rasa sayang nak makan. tapi habes gak aku ngap. haha
di snap masa tengah tunggu makanan. huhu. korang layan kan jea lah weyy. nak tompang muntah pon bolehh. thx readinggggggggg ;)


sorry kalau tak suka, takda button dislike :( tapi kalau suka, boleh LIKE ;)
\(^▽^*)Kalau SUKA sila lah LIKE!(*^▽^)/

15 comments:

Daksyah said...

yela kan...wat semak blog..
haktuikkhh..

farzana ariffin said...

haha. tacing apa? lol

Daksyah said...

tak la...saje je bagi gempak..HAHA

farzana ariffin said...

bengong ko ni. haha

►AdamXis◄ said...

Assalam...Farzana dh berpunya kn?so kirim salam kat adik laaa...ha3.kirim salam jer, bukan menggatal...tercari2 mana gambar anak chefwan...hu3.nape x ade?...fuuuh, steak tuu nampak besh arr...nak try jugak laa...hu3

farzana ariffin said...

jangan try. tak puas. kecik jea. huhu

♥sophie♥ said...

wah,,comeyl laa picta sys ngan adeq tu,,
haha,, lain kali sys order 2 pinggan :) baru beshhhh =)

►AdamXis◄ said...

try apekah?...hak3.ape yg kecik?...hurm2...curious...

kaizen said...

mmg dulu tulis The Ship laaa...

*gler lme x mkn c2...tokey de tuh orh kampung ayah...knal sgt...tp sombong tu yg jarang nk g...

mr vampire said...

http://twins-detwin93.blogspot.com/2011/03/contest-kami-fotogenik.html

nak bagi tahu..ada contest best!

aliza said...

tgk makanan tuu mmg cam tak puas jer kalau dimakan.mmg patut oder lebih.hehe

black_mel said...

pernah rasa jgk air tu..barbican lemon kalau x silap...tp rasa dia x berapa sedap..huhu..

farzana ariffin said...

mel ; u order barbican lemon buat apa. barbican strawberry ah sedap.

aliza ; mmg! haha

vampire ' thx!

kaizen ; ouhhh

adam ; try makanan tu lahh. haha

sophie ; malu lahh nak order 2 pinggan. hee :P

jomsantaisekejap said...

Nnt sy cuba try test makan dan minum kat sana...should be great.

pilotHans said...

mmg seronok lepak ramai2 ngan kengkawan....no offence dear, but rm4 for the barbarican n it aint taste good at all...or maybe its just me....

ur sis 13years ke, not bad at all..huhu....erm....

the ship tue yg kt kg baru ea? i find the western there is so n so..hmm..kot u pi tmpt lain ke..

part tmpt wish + syiling tue. xperasan plak..kt europe camni byk laa..kt mesia kurang..the only place ive seen this is a wish well in Bkt Tinggi....

cheers babe ;)