Wednesday, March 2, 2011

Macam mana nak paw Nuffnang duit?

haa. mcm mana? aku baru daftar guna natang nuffnang ni baru nk dekat dua bulan. duit aku start masok 2 minggu lepas. baru dapat rm50 lebih ;(( walao pun tak byk mcm cik epal punya, tapi aku rasa normal kot bg yg baru daftar nuff macam aku. ntahhh. aku pun tataw. takda pengalaman lagi. ni aku nak bg tips macam mana nak dapat duit dari nuff bagi blogger baru cam aku ni.

mesti ramai yang menyampah nk baca sbb asek2 blogger update pasal nuff. mcm takda topic lain. well, bg yang dah tau, mungkin agak menyampah lahh nk baca. bg yg tataw mcm aku ni dulu. mmg nak sangatttt tau! so, mari kita paw nuff ramai2 yok! aku tau aku tak layak nak bagi tips camni tapi ada 4 or 5 blogger tanya. so, tak salah kan aku nak kongsi macam mana aku dapat?

1. hari2 update blog. dengan cara ni, orang akan sentiasa datang untuk tengok entry baru. and jangan malas update!

2. cuba kekal kan or naik kan UV (unique view) korang setiap hari. kalau agak2 dah kureng tuh. update lahh benda best2 sikit biar tergerak hati mahluk2 kat alam semestar ni nak bukak blog korang. *macam iklan honeystar pulak aku rasa.

3. bila entry korang dah best, and UV pon banyak. dengan sendiri nya dorang para pembaca ni akan tergerak hati nak tekan iklan2 nuff kat blog korang ni. takan korang nak paksa dorang tekan pulak kan? selalu yang tukang tekan2 iklan nuff ni, dorang bukan blogger. sebab tu korang kena tarik perhatian dorang tok baca blog korang. lagi pun kebanyakan blogger dah ada nuff kat blog masing2. so pe jadah dorang nak klik kat blog korang lagi?

4. and letak lahh iklan2 nuff kat tempat orang senang nampak. kalau tak nampak, macam mana nak tekan? sebab yang bukan blogger ni bukan tau nuff tu apa. agak2 iklan tu menarik. dorang bantai jea tekan nak tengok iklan tu tentang apa.

aku rasa ni jea kot yang aku boleh kongsi. sebab aku pon mana lahh ada pengalaman lagi pasal ni. takat tolong sikit2 tu boleh lahh. tak salah tolong orang yang memerlukan. mana taw rezeki korang dapat duit nuff lagi banyak dr aku kan? boleh lahh blanja aku pasni. hehe. thx readinggg ;)
\(^▽^*)Kalau SUKA sila lah LIKE!(*^▽^)/

12 comments:

.:Nana Farhana:. said...

da byk duit nnti,lehla blanje blogger yg xbyk duit cam saya ek..hehe

farzana ariffin said...

uik? mana banyak. rm50 jea ni. buat beli makan jea lepas. huhuhu

acul said...

bole a blanje aiskim camnie.. haha

nazrul ashraff said...

x d nuff pun..haha..

http://twins-detwin93.blogspot.com/2011/03/segmen-saya-blogger-remaja.html

baca tu..wii..umur farzana bp ea??

farzana ariffin said...

umur? tue dahh. hahhaa

farzana ariffin said...

acul ; tak cukop duit. askem murah boleh lahh. haha

KAMIHIDUP said...

gd luck dgn nuff. :)

Sora Rasyido said...

hehehe baru join x smpai 2 weeks...
tp tiap2 ari jenguk akaun...yg psti mmg telur itik lagi la..hehe

akutetapaku said...

tip yg menarik... pas ni nk cube buat mn lah tau kot2 dpt 50 henget gak cam cik farzana... hihi..

! < Princess Yanti >! said...

waa..thanks farzana!! Pasni PY nak try dapat RM50 jgk!!!hehe..

yustie81 said...

hi farzana apa email u?

minah kepoh said...

hai zana...t tlg bg tips tuk wat blog ek..sye bru jer join da club..cetek giler ilmu nie..hehehe..y len pun klo ade y sudi memberi pndpt sila la ek..tq