Saturday, April 30, 2011

Petronas SANGAT Kreatif!

PRIMAX 95 XTRA PETRONAS

Craaaaazy Flash Mob Scene by Petronas!

at KLCC on 11 april 2011.



amacam? creative enough?? kreatif gila kan! aku memang suka gila tengok Flash Mob Scene ni. btw, do u know what Flash mob is?

okay, aku explain bagi yang tak tau. kalau yang dah tau tu buat2 tak tau sudah lahh. aku nak explain ni. bagi aku kesempatan nak riak sikit. dah lahh aku tak selalu update blog. sobs T.T *tetiba masuk emosi sedih. WTF

okay Flash Mob ni macam satu kumpulan manusia tengah berkumpul. then ada kumpulan manusia kecil ni start dancing. then di ikuti dengan kumpulan manusia yang lain. dan yang lain. dan yang lain lagi. haha. faham tak? =.='' *macam dalam video tuhh.

orang sekeliling tak tau yang dorang ni actually nak dance ke apa. pastu dorang tetiba datang and dance. dorang kena pretend yang dorang ni 1 of us yang lalu lalang tu. then tiba2 dorang start dancing dengan group yang menari tu. dia macam kena berlakon and menari pada masa yang sama.

eleyyy. cam dalam cerita hindustan tu. tak kenal, tapi tetiba dah hafal step dance =.=''. terus eikut si hero and heroin menari. sangat tak logik.

sebab tu dia panggil ''Flash Mob SCENE'' bukan ''Flash Mob DANCE''. understood murid2? good :) tapi kalau ada gak yang tak faham, p lahh cari maksud kat Wikipedia. rasanya ada kot. apa jea yang takda kat Wiki tuh? kalau aku buat apa2 assgment, semua aku refer sana. haha.

p/s : korang boleh tengok banyak lagi video pasal flash Mob Scene ni kat YouTube. mat salleh banyak ah buat benda2 gini. kreatif gila! aku layan sampai tak tidur. LOL



sorry kalau tak suka, takda button dislike :( tapi kalau suka, boleh LIKE ;)
\(^▽^*)Kalau SUKA sila lah LIKE!(*^▽^)/

15 comments:

LuLuLaLaLengLeng said...

nice..penyamaran yg berjaya.:)... nasiptak ikut sekali dance.... yela ngatkn penonton lalu lalang suka2 ikut mnari..hikhikhik

Daksyah said...

lol...xsngke lak kau lyn "flsh mob scene" thumbs up.. :D

EmanTheHalia said...

itu rupenye keje sampai tak tidu ahhaha

HazHand said...

haahha,sries smart gile kot!!! haish.. x tr pk yg lain uh geng2 gak!! kukuikui

farzana ariffin said...

korang : kannn. sangat kratif kan korang.

syaza : aku mmg layan dr sekolah lagi. time sekolah dedulu kan aku rajin dance menggedik sana sini. haha!

OreO HitaM said...

sygnya makcik cleaner tak ikut menari sama

farzana ariffin said...

if makcik cleaner tu 1 of them. boleh lahh join sekali. haha

███ SAYA ███ said...

style gle..
akak ble nk wat cm ni lak??
:D

farzana ariffin said...

bila nk buat? dalam mimpi jea lahh. dia perlu kan ramai org. so, susah =.=

CikHaniBhulat said...

style =) teruja jew nak tgk...nice share =)

♥sophie♥ said...

hee,, memule cam kelaka,, but at the same tyme sgt comel,, hikhik
*mood gedik aww <3

noraliza said...

best pulak tgk video tuu..

nk bgthu dulu lecturer i pernah bgthu yg info kat wiki tak betul sebab kat wiki boleh diedit.

pilotHans said...

ZOMG, is that schumacher! wow....11april is the day after the race..... :( he did go to KLCC ? hmm...cooL flash mob...all these while ingatkat kt tmpt lain jer...ade gak kt mlsyia...seriously cooL........

pilotHans said...

1st time ngk flash mob kt my auntie's town , in anwerp, belgium.. kt anwerp train session...huhu....was a few years back..

cik aletheea : said...

wah...creative giler...