Monday, May 2, 2011

takat potong sepatah dua lyric tu tak jejas maksud lagu tu pon. nak kecoh apa.

aritu ada kecoh pasal kerajaan Malaysia nak censored lyric lagu Lady gaga kan. korang tau tak? pasal nak censored lyric lagu Born This Way tu?
aku baru tau minggu lepas. tapi arini baru teringat nak post. haha.
alahh. bukan banyak pon kerajaan Malaysia nak potong.
takat "No matter gay, straight, or bi, Lesbian, transgendered life. I'm on the right track baby" jea dorang potong. dah kecoh.
maksud dia jadi lain ke kalau censored sikit ni jea?
WTH



seriously aku rasa nak tampar muka perempuan ni bila dia kata, "obviously someone didnt get the memo. ehem! malaysia~" @#$%^ betul.

dah kita negara islam. apa ke susah sangat dia nak faham? ada dalam temuramah mana ntah dia kata "saya tak setuju dengan Malaysia. sebab bagi saya remaja berhak bersuara. buat apa yang remaja nak buat. bukan ke tu lagi baik dari keganasan." lebih kurang gini lah dia kata.

aku tak ingat sangat. and ofcoz dia cakap dalam english. tapi aku translate kan lahh. jgn kau ingat lady gaga pandai skipping malay pulak. dia BM dulu time sekolah dapat F+. camna dia dapat F+ and bukan F? sebab dia eja nama dia and kelas dengan betul. dapat 2 markah kat situ.

mana ntah aku melalut kan? =.='' okay, back to the topic. sebenarnya bukan islam jea melarang hubungan sejenis ni. agama lain pon camtu jugak. apa ke bengap sangat tak tau. tapi sebab NAK BIAR REMAJA BERSUARA SANGAT, jadi camtuh lahh.

binatang pon takda yang gay or les. even dorang memang takda otak/daya pemikiran macam manusia. elok jea aku tengok, kenal pulak mana 1 jantan mana 1 betina. yang Allah dah jadi kan elok2 otak boleh berfikir baik punyer~~ tanak guna.

Allah jadi kan setiap orang berpasangan. dah tu yang kau sebok nak cari yang sejenis jugak buat apa. haish. tak faham aku.

p/s : aku tak sah kan kalau mengutuk tak panjang2? ==' aku dah pendek kan mana yang boleh. huhu. tapi still panjang jugak.

p/s/s : lupa plak nak bagitau. kerajaan Malaysia nak potong sebab takut lyric tu bagi pengaruh buruk pada remaja2 kat Malaysia nihh. okbai.


sorry kalau tak suka, takda button dislike :( tapi kalau suka, boleh LIKE ;)
\(^▽^*)Kalau SUKA sila lah LIKE!(*^▽^)/

18 comments:

Ev's Owns said...

mengarut je minat tu -,-

Ev's Owns said...

minah* :)

Pembawa_Wacana said...

Orang barat ni tak habis-habis nak rosakkan masyarakat kita nih....

ஜ Nur Farzana ஜ said...

video ni rekaan je..
sumenyer fake..
mcmlarh x tau..
drg sengaja je nk jaja negara org ngn orgnyer skali.. =-=''

AimanAriffin said...

It's the way how we take care of our society. They have no right to say whatsoever. pfft.

ஜ Nur Farzana ஜ said...

lgy satu..
x elok dgr lgu lady gaga ni..
iluminati..
lirik lagu die menyampaikan sesuatu yg x elok..
nk tau sbb ape lady gaag popular?? sbb die gune pukau utk pukau org2 skunk ni dgn maksud lirik tersembunyi tu..
sme jgk ngn gu justin bieber - baby..
klu x cye tgk video ni..
http://www.youtube.com/watch?v=w9wsyhvBbbk
http://www.youtube.com/watch?v=B3_lUccownY

Wafa Aznan said...

sakit hati giler time dia ckp 'obviously someone didn't get the memo , ehemm Malaysia' haihh =.=

Aimie Lieyana said...

mmg ta suke lady gaga nih..

♥sophie♥ said...

kecoh lebih ! blah lah weyh~ hahaha
biar lah malaysia,, grr,,
sikit tu je pon -,-

Red said...

gilak. yang tak leh bla tu satu aje.. "binatang pon tak ada yang homosex". terrrbaeekk!!! haha XD

KAMIHIDUP said...

anasir barat.

Are-Gya said...

sje je nk kecoh..kunun kite x open mind r tu..poyo2!

jom join GA saye
http://miszshusyi.blogspot.com/2011/04/1st-giveaway.html

EZAN IDMA said...

haha,. betol tu. binatang pon tau jantan betina.

Akmal Ezzah Alias said...

suke suke..hehe

kucarkacir said...

minah tu kapir..
mana tahu mende..

Nizam Ijam said...

Elok Malaysia banned jer kan...
lagi baik...
ntah menda2 dia tu... wat stress jer...

”Jom Join Contest Bloglist Nizam Ijam”

darul_makmur@yahoo.com said...

Salam...nak tumpang promosi boleh tak...klik la sini...terima kasih...peace

Sarah Khan said...

hello there ;)

new blogger here.

yep,masing2 punye pendapat memang taknak kalah. huhu

http://nukilangadisbiasa.blogspot.com/