Wednesday, June 6, 2012

Tuhan Tolong Aku

Untuk pengetahuan semua, aku bukan lah nak post lirik ke apa kan. aku just nak bagi pendapat yang aku rasa lirik lagu tu macam berterabur sikit. its not like aku tak suka lagu tu. aku suka! plus suara pempuan yang nyanyi tu pun best. just aku kurang berkenan ngan lirik dia yang berterabur tu. 

Lirik Asal:: 
Menjadi mimipi-mimpi yang terindahWalau hati kecil ku menjeritTak mungkin mimpi menjadi milikku

[Chorus]

Tuhan tolong aku
Carikan penyeri untuk dalam hidupku
Ku perlu dia ingin jadi milikku
Menjaga hatinya wo oh oh
Bukan namun aku
Yang telah terjadi luar kuasa tanganku
Bawalah aku dengan satu persatu
Mencari hatinya

Hilang segala ruang hidupku

Menjadi warna-warna yang terpendam
Walau hati kecil ku menjeri
Tak mungkin mimpi menjadi milikku

[Ulang Chorus]

Andainya aku bisa terbang
Melebarkan sayap ke sana
Kan terbang hingga kejauhan
Merentasi garis dunia hoo ohh

[Ulang Chorus]


Tuhan tolong aku 

Tuhan tolong aku 
Tuhan tolong aku 
Tuhan tolong aku

*********************************************************************
Contoh  lirik yang aku KURENG berkenan::

= "Tuhan tolong aku, carikan penyeri untuk dalam hidupku."
 aku rasa macam lagi sesuai taruk, " Tuhan tolong aku, carikan penyeri untukku dan hidupku"

= "Ku perlu dia ingin jadi milikku. Menjaga hatinya"
aku rasa macam lagi sesuai taruk, " Ku perlu dia untuk jadi milikku. Kan ku jaga hatinya"
= "Bawalah aku dengan satu persatu, mencari hatinya"
aku rasa macam lagi sesuai taruk,  " Bawalah aku dengan mimpi-mimpiku, mencari hatinya"

ini pendapat aku je lah. aku takda lah nak mengutuk ke bajet pandai ke apa. sekadar PENDAPAT. korang boleh tengok official video dia kat SINI . baru release petang tadi pukul 6 by  Nar Records. BYEEEEEEEEeeeeeee!!


\(^▽^*)Kalau SUKA sila lah LIKE!(*^▽^)/

Tuesday, March 20, 2012

Sebab dia aku kene denda rm50!


Semalam aku p kolej nak register subjek, dalam kol 2 lebih jugak lah aku g.
aku dapat number 424. ada lagi 80++ orang ag aku kena tunggu.
lama sangat aku tunggu sampai nak terkucil-kucil, aku p ah terkucil kejap. then number aku terlepas.
aku cakap ah kat kak akaun tu, yang number aku terlepas. cana ni..
dengan muka selamba beruk dia, dia suruh aku amik num baru. bodoh tak? dia tak tau ke yang aku ni sampai dah terkencing-kencing menunggu! bukan nak tanya sebab apa ke. aku cam malas ah nak bertekak. terus aku amik num baru.
dah lah 80+ org aku tunggu tau!!! dah tu aku amik num baru dapat 482, takde pasal aku kena tunggu lagi 50+ orang lagi. haram jadu toi.
dalam kol 4 sengah cmtu number aku kena panggil. aku g ah. pastu dia kata kena bayar rm780 dulu baru boleh reg. aku cakap ah "alamak, cana ni? dah kol 4 sengah. kol 5 akaun tutup. nak p cucuk duit lagi ni. mana sempat. bayar esok boleh?"
pastu dia boleh kata, kalau bayar esok kena denda rm50. bodoh tak? sebab dia ah aku takbleh p cucuk duit! kalau ah dia tak suruh aku ambil number baru, mesti aku sempat p cucuk duit n bayar. padahal bukan jauh pun number aku terlepas. ape ah salah nya bagi aku kejap, bukan lama pun. nak jugak suruh aku amik num baru. gampang betul.

nota tangan: lain kali menunggu kalau nak terkencing, kencing kat seluar terus yea? tayah g toilet. erhh. bongok tak pernah nak abis =.=


\(^▽^*)Kalau SUKA sila lah LIKE!(*^▽^)/

Saturday, March 17, 2012

Amaran kepada PEREMPUAN!


Aku bukan lah nak luahkan rasa tak puas hati, tp memang aku tak puas hati pun ni!!
aku nak tanya ah kan. apa motif korang yang si ketiak hitam tu pakai baju takde lengan??
like seriously wehhh. ko tak perasan ke ketiak ko tu hitammm!!
aku pulak yang sakit mata mandang tadi. sumpah weh aku cakap.
SILA LAH SEDAR!
bagi yang tak sedar tu, sila lah check ketiak korang dulu hitam ke tak sebelum pakai baju yang tak berlengan tu.
ingat orang suka ke tengok ketiak korang yang itam tu? GELI tau?
mostly yang aku salu nampak pempuan melayu.
PEREMPUAN!! ko tu dah lah perempuan, jaga ah sikit penampilan tu.
kalau lelaki aku tak kisah. mmg stail dorang ketiak berbulu-bulu.
cina tu elok jea putih aku nengok.
sedap sikit ah nak mandang ketiak putih licin2 nih.
tu jea lah aku nak taip pun. salam =.=


nota tangan; sekadar MENEGUR.


\(^▽^*)Kalau SUKA sila lah LIKE!(*^▽^)/